Vaksiner til katt

               

Ved vaksinering av katten din vil jeg også gjøre en generell undersøkelse for å sjekke at alt er i orden med blant annet tenner, ører, hjerte og lunger, lymfeknuter, hud og pels. Birvirkninger etter vaksinering er sjelden, men forekommer hos noen dyr. Derfor vil jeg bli igjen noe tid etter at vaksinen er satt for å være sikker på at katten ikke reagerer på vaksinen.

Kjernevaksinene til katt er vaksine mot kattepest og katteinfluensa (felin viral rhinotrakeitt, felin calicivirusinfeksjon og felin panleukopeni). Første vaksinen skal gis ved 12 ukers alder og andre dose gis 3-4 uker etter. Deretter anbefales årlig revaksinering for å opprettholde beskyttelse, også for innekatter. I Norge er smittepresset blant katter relativt høyt, fordi en del katter ikke har eier og ikke vaksineres. Derfor er det viktig at så mange som mulig av kattene vaksineres.

Katter som skal reise til utlandet (gjelder ikke Sverige) må også få rabiesvaksine, slik som hunder. De må også ha pass der rabiesvaksinen attesteres av veterinær, 21 dager før avreise/innreise. De må også behandles mot revens dvergbendelorm i tidsperiden 1 døgn-5 døgn før innreise til Norge, og etter at de har kommet hjem. 

 

Kontakt


www.DyrlegeOslo.no

938 44 823


 

 

 

© 2014 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode