Flått hos hund og katt

20.04.2021 10:09

Har du husket flåttmiddel til hunden og katten din?

Flåttsesongen er allerede her og det er tid for å gi et flåttmiddel hvis du bor i et område med flått. I Oslo og området rundt er flått ganske utbredt og finnes de fleste steder. Det er særlig viktig hvis du bor nær skog, busker og fuktige områder hvor flåtten trives.

Hvilket flåttmiddel skal du bruke?
  • Noen velger dråper som dryppes på huden. De må gis hver 4. uke.
  • Ulike tabletter mot flått må gis hver 4. uke eller hver 12. uke. Dersom hunden og katten tar tablett så er det enkelt og greit å gi.
Hvordan fjerner du flått hvis du finner en på kjæledyret ditt?
Sjekk kjæledyrets hud og pels jevnlig i sommerhalvåret. Flåtten kan gjemme seg godt. Når den fester seg, er den liten og svart. Når den suger blod blir den større og grålig. Fjern den så fort som mulig. Bruk pinsett og ta tak helt inntil huden. Vri og trekk samtidig. Sjekk om du har fått med de utstikkende "munndelene" hos flåtten.
 
Er flått farlig for hund og katt?
Noen flått har virus eller bakterier (borreliose) i seg som kan overføres ved flåttbitt. Det er bare noen få flåtter som bærer smitte. Men det er viktig å fjerne den snarest mulig. Hvis flåtten fjernes innen 1 døgn så er sjansen for smitte mye mindre. Derfor er det viktig å sjekke huden ofte.

Tilbake

Kontakt


www.DyrlegeOslo.no

938 44 823


 

 

 

© 2014 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode